Verzorging

 VERZORGING VAN DE DEENSE DOGGEN

De vacht van de Deense Doggen heeft relatief weinig verzorging nodig. In de ruiperiode kunt u het beste met een rubberen borstel het dode en losse haar uit de vacht verwijderen. Laat deze hond altijd op een zachte plaats liggen, zodat u het ontstaan van ontsierende lig plekken voorkomt. Snelgroeiende honden als de Deense Dog moeten met beleid worden grootgebracht. Een eerste vereiste is een zeer goede voeding.

Daarnaast laat u de jonge Deense Dog gedoseerd bewegen. Leg niet te veel druk op de hond, forceer niets en vermijd vermoeidheid, want dit alles kan zich wreken op de ontwikkeling van botten, pezen en spieren. Deense Doggen horen niet in een kennel thuis en stellen comfort zeer op prijs.

 VOEDING VAN DE DEENSE DOG

Heeft u een Deense dog puppy thuis, dan is dat bijna net zo spannend als een pasgeboren baby. De gezinsleden en familieleden verzamelen zich rond de puppy en aanbidden het nieuwe lid van het gezin. Etenstijd kan een sociale gebeurtenis zijn, en Deense dog puppy zijn meestal hongerig en hebberig als het aankomt op eten. Toch is het belangrijk dat u bewust bent van wat Deense doggen eten. Grote Deense doggen zijn in het begin pluizig en schattig, maar binnen een jaar kan de Deense dog puppy uitgroeien tot een aanzienlijke reus met een schouderhoogte van meer dan 60cm. Het is bij grote honden bekend dat ze vaak last hebben van dysplasia of osteochondrosis of zelfs beide.

 Daarom is het belangrijk dat het eiwit gehalte in de voeding wordt gedoceerd of gecompenseerd met andere aanvullende vitaminen. Te veel eiwit in de voeding kan voor behoorlijke gezondheidsklachten zorgen. Daarom is een eiwit dieet van 12-23% van de totale voeding van de Deense dog aanbevolen voor een fit en gezonde hond. Een goed dieet is dus heel belangrijk voor de gezondheid van uw Deense dog!

wp60f180b3

WIST U DAT?

  • Deense doggen zijn het enige hondenras met dit kleurenpatroon (Dwergpinschers kwamen in dit kleurenpatroon voor maar die zijn nu zeldzaam)”
  • Als Deense doggen paren de puppies geen Deense of Deense doggen kunnen zijn.
  • Als Deense doggen paren kunnen de Deense dog puppies blind of zelfs doof geboren worden.
  • Deens doggen vaak worden gezien als Dalmatiërs.
  • De vacht van Deense doggen vaak zo gekleurd is dat lichtere grijstinten op de vacht nauwelijks zichtbaar zijn.
  • Meer hondenrassen? Kijk op Boomer puppies!