Opvoeding

OPVOEDING

De Deense Dog groeit in een zeer korte periode op tot een extreem grote hond. U moet de hond daarom al op zeer jonge leeftijd leren dat hij niet aan de lijn mag trekken.  Voed hem met veel begrip en in een harmonieuze omgeving consequent op.Deense Doggen zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem en vaak is een vriendelijk verzoek dan ook voldoende om de hond te laten doen wat u wit.

Deze sterke en elegante honden hebben tamelijk veel beweging nodig. Ze zijn zeker te porren voor onaangelijnd rennen en ravotten in de vrije natuur. Wanneer de hond voldoende is uitgegroeid, kunt u overwegen de hond naast de fiets te laten lopen, maar alleen als de hond goed onder appel staat. Doggen die buitenshuis voldoende beweging krijgen, zijn in huis erg rustig.

OPVOEDING VAN EEN DEENSE DOG

Als ze nog pups zijn hebben ze de eerste weken niet zoveel beweging nodig. U kunt dan een patroon aanhouden van een éénmalige uitlaat beurt per dag van ongeveer een kwartiertje twintig minuten.  Pups hebben de eerste weken na aanschaf niet zoveel beweging nodig. In de volgende paar maanden verlengd u de uitlaat rondes stelselmatig met een paar minuten. Omdat deze honden zo snel groeien is het belangrijk dat u niet teveel fysieke inspanningen van de hond vraagt, dus gematig opbouwen in fysieke beweging is uitermate aanbevolen. Eenmaal dat de Deense dog de volwassen leeftijd haalt kunt u 3 to 4 keer per dag de hond uitlaten en dit voor minimum 30 minuten per uitlaat ronde.

wp60f180b3

WIST U DAT?

  • Deense doggen zijn het enige hondenras met dit kleurenpatroon (Dwergpinschers kwamen in dit kleurenpatroon voor maar die zijn nu zeldzaam)”
  • Als Deense doggen paren de puppies geen Deense of Deense doggen kunnen zijn.
  • Als Deense doggen paren kunnen de Deense dog puppies blind of zelfs doof geboren worden.
  • Deens doggen vaak worden gezien als Dalmatiërs.
  • De vacht van Deense doggen vaak zo gekleurd is dat lichtere grijstinten op de vacht nauwelijks zichtbaar zijn.
  • Meer hondenrassen? Kijk op Boomer puppies!