Karakter

 VERSCHILLENDE KARAKTERS

Vroeger was de Deense dog een jachthond die met name gebruikt werd voor de jacht op groot wild. Nu wordt de Deense dog gebruikt als waak en gezinshond. De minimale schouderhoogte voor reuen bedraagt 80 cm en voor teven 72 cm. Er wordt geen maximumafmeting aangegeven en men ziet graag dat de minimumafmetingen overschreden worden. Het gewicht van deze hond is 50 kilo of meer, afhankelijk van de grootte en het geslacht.

In de regel kunnen deze Doggen goed opschieten met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen.De meeste zijn wat terughoudend ten opzichte van vreemden, maar bekenden van de familie krijgen een uitbundige begroeting. De Deense Dogheeft een korte, glad aanliggende vacht. Er zijn drie kleurslagen. De eerste is geel en geelgestroomd met een zwart masker; de tweede is zwart (eventueel met een klein beetje wit) en wit met zwarte vlekken (deze variëteit heet harlekijn en is de enige waarbij blauwe ogen zijn toegestaan en een (gedeeltelijk) vleeskleurige neus); en de derde is blauw.

KARAKTER VAN DE DEENSE DOG

Aanhankelijk, rustig, intelligent en verstandig, gevoelig, zeer trouw aan zijn baas en diens gezin, onomkoopbaar en nieuwsgierig. Ondanks het feit dat ze niet veel blaffen, zijn met name de reuen uitstekende waakhonden.  Er wordt wel gezegd dat een inbreker wel binnen kan komen, maar het huis nooit meer kan verlaten als een Deense Dog de wacht houdt. Deense Doggen zijn zoals veel andere dogachtigen niet kleinzerig en daardoor is het heel goed mogelijk dat u een ziekte of gebrek pas in een later stadium opmerkt.

wpd603c92b

WIST U DAT?

  • Deense doggen zijn het enige hondenras met dit kleurenpatroon (Dwergpinschers kwamen in dit kleurenpatroon voor maar die zijn nu zeldzaam)”
  • Als Deense doggen paren de puppies geen Deense of Deense doggen kunnen zijn.
  • Als Deense doggen paren kunnen de Deense dog puppies blind of zelfs doof geboren worden.
  • Deens doggen vaak worden gezien als Dalmatiërs.
  • De vacht van Deense doggen vaak zo gekleurd is dat lichtere grijstinten op de vacht nauwelijks zichtbaar zijn.
  • Meer hondenrassen? Kijk op Boomer puppies!
german-shepherd-wallpaper-hd2